Fødselsdage m.v

◄◄
►►
januar 2021
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Flydende kamera

Jeg er ikke blevet konfirmeret da mine forældre er meget aktive Baptister og derfor ikke medlem af folkekirken. I stedet for fest og penge fik jeg så et entry level spejlreflekkamera som jeg længe havde ønsket mig til min 14 års fødselsdag i december. Det var en Practica Super TL 1000 med skruegevind til udskiftning af objektiver.

Sommeren efter planlagde jeg sammen med min ven der også hed Peter at tage en tur ned af gudenåen i kano. Jørn, som var gift med min 'adoptivsøster' havde en kano vi kunne låne, som jeg havde været med til at sætte i stand året før. - Det er en gammel smal (og hurtig, men tung) trækano som vi så beklædte med glasfiber.

Peter og jeg blev instrueret i hvordan man styrer sådan en kano og så sat i åen ved Tørring. Det gik og efter lidt tid blev vi også fortrolige med at det, særligt når jeg sad bagved og styrede mens Peter sad foran. Efter nogle dage hvor det var gået rigtig godt skiftede vi plads. Efter et par sving ned af åen kom der en særdeles truende, væsene og ganske arig svane med løftede vinger mod os og vi panikkede lidt. Da vi ikke manurerede kanoen særligt godt besluttede vi at skifte plads og rejste os! - Der lød et stort plads af 2 teenagere i vandet og en kamerataske som flød rundt i overfladen. Jeg fangede den og kastede tasken ind på land, men det var allerede for sent. Selvom vi tørrede alt udstyret i solen kom kameraet aldrig til at virke igen. - og hvad kan man lære af det?

Man skal altså ikke stå op i en kano!